Ekstra vanskelig er det å finne plass for trening når en reiser til ukjente steder. 

– Jeg vet da lite om stedet før jeg kommer dit, og må finne meg en passe lang runde som ikke er altfor krevende. I tillegg er det temperaturavhengig. Det er tyngre både å løpe langt og intensivt om det er varmt i været, sier Sven Arne som skal til Shanghai i Kina på ferie i sommer. 

– Jeg må da legge treningen til tider av døgnet hvor det ikke er så varmt, sier han. 

Er med på Kondisløpets kilometersanking

Svein Arne har meldt seg på både Kondisløpets kilometersanking i juli og den som går på årsbasis. 

Til vanlig løper han rundt 70 kilometer i uka, og øker opp mot 80-90 kilometer i opptrappingen mot maratonløp. Likevel mener han det kan bli utfordrende å klare 200 kilometer i juli som er kravet for å bli med i trekningen av alle premiene i Kondisløpet. 

– Jeg har som mål å klare 200 kilometer i løpet måneden, og håper på det, sier han.

Trener for å holde seg i form

Selv om Svein Arne har som mål å forbedre tida si på de lange distansene, er hovedmålet med treningen å holde seg i form, og noe han gjør fordi han liker å løpe. 

– Jeg løper fem dager i uka og trener styrke én til to dager, sier han.

Kanskje er tida han legger ned i styrketrening noe av det viktigste han gjør. Svein Arne har iallfall ikke vært skadet på en god stund.

– Om jeg kjenner på noe som kan utvikle seg til en skade, trapper jeg ned eller kutter ut løpinga og trener alternativt, gjerne med spesifikke styrkeøvelser, sier han. 

Svein Arne synes det er motiverende å ha deltakelsen i Kondisløpet som noe å strekke seg mot. I tillegg til å være med på de to kilometersankingene i år, var han også med på flere Kondisløp i fjor. 

Her kan du lese mer om Kondisløpene og melde deg på. 

Dette er Kondisløpet

Kondisløpet er virtuelle løp som du kan løpe når og hvor du vil i den perioden løpet arrangeres. 

I to av løpene er det om å gjøre å samle et minimum av kilometer. I forbindelse med kilometersankingen, kan denne gjennomføres både løpende/gående, syklende eller på langrennsski/rulleski. Den ene kilometersankingen foregår i juli, mens den andre går på årsbasis. Det er fortsatt ikke for seint å melde seg på Kondisløpets kilometersanking på årsbasis. Om du har oversikt over hvor mange kilometer du har tilbakelagt så langt i år, kan du også registrere disse når du legger inn resultatene dine. 

I tillegg til kilometersankingene har vi også høydemetersanking i perioden juli-september, og vi arrangerer maraton, halvmaraton og 5-kilometer i romjula i forbindelse med Kondisløpets romjulsmaraton. 

Slik gjør du det 

Når du melder på et Kondisløp, vil du motta en bekreftelse på e-post med en lenke med dine opplysninger. 

Du legger selv inn dine resultater ved å trykke på lenken. 

Når du skal registrere kilometer eller høydemeter, kan dette gjøres når du vil i perioden løpet arrangeres, og fram til fem dager etter at konkurransen er avsluttet. Når du oppdaterer resultatene dine, er det totalsummen som skal legges inn hver gang. Umiddelbart etter at du har oppdatert denne, vil også resultatet ditt på resultatlista oppdateres. Det vil da være lett å se hvordan du hopper plasser oppover etter oppdatering. 

Systemet er basert på tillit. Det er kun i Romjulsmaraton at vi deler ut premier til vinnerne. I kilometer eller høydemetersankingen er det kun uttrekkspremier. Her gir hver påmelding ett lodd i lotteriet.