Anne-Brit startet å løpe i 13-14-års alderen. I mange år løp hun fire ganger i uka, men i februar startet hun en runstreak der det er om å gjøre å løpe hver dag, så nå løper hun litt hver dag. 

– Tidligere løp jeg 30-40 kilometer i uka, men i det siste har jeg økt på gradvis og er nå oppe i rundt 60 kilometer i uka. I tillegg går jeg hjem fra togstasjonen og legger gjerne inn en lengre gåtur i helga, sier Anne-Brit som også bruker langrennskiene flittig vinterstid.

– Jeg går mye på ski om vinteren og om sommeren sykler jeg litt. Jeg prøver også å legge inn litt styrketrening, men tiden strekker ikke alltid til, sier hun.

Intervaller to ganger i uka

 Anne-Brit trener intervaller med Romerike Runners to ganger i uka. Resten av treningsturene blir rolige.

– Jeg gleder meg til å være med på Kondisløpets kilometersanking i juli. Det blir gøy og skikkelig motiverende. Det kan nok by på utfordringer når jeg er på reisefot, har besøk på hytta og så videre, men med god planlegging skal det nok gå bra, sier hun.

Satser på alt fra korte løp til halvmaraton

Til høsten planlegger Anne-Brit å være med på både Stomperudkarusellen og løp i bedriftskarusellen. 

– Dette er kortere løp under 10 kilometer. Ellers blir det Kystleden halvmaraton og Oslo Maraton hvor jeg også skal løpe halvmaraton. Det store målet er imidlertid helmaraton i Kroatia den 2. oktober. Det gleder jeg meg til, sier hun.

Før den tid har hun planer om å bruke mye tid på hytta på Nordseter. Hun skal også en tur til Trondheim, og hun har planlagt en sjudagers fottur fra hytta og opp til Rondvassbu.

– Det blir mye aktivitet i sommer. Det setter jeg pris på, sier hun.

Her kan du lese mer om og melde på Kondisløpets kilometersanking.

LES OGSÅ: 11 par løpesko som uttrekkspremie i Kondisløpet i juli