All trening og forberedelser kunne da vært forgjeves om de ikke var kjappe til å finne alternative løsninger. 

– Simon har hytte i Mandal. Her har vi vært mye å trent. Vi har funnet ei rundløype på 2,5 kilometer som er fin å løpe, sier Oddveig som er bosatt på Varhaug sammen med samboer og trener Sjur Grindstuen. 

Også Simon bor på Varhaug, så til helga blir det likevel tur på trekløveren. Denne gangen til Sørlandet istedenfor til Jessheim. Vanligvis pleier også Simon sin samboer Therese Iversen være med på løpeturene, men Simon og Therese ble foreldre til lille Runar for noen uker side, og Therese valgte da å være hjemme i helga. 

Vil ha med flere

Det blir imidlertid ikke helt det samme å skulle løpe helt alene i Mandal. De ønsker derfor å få med flere. I rundløypa de har valgt er det mulig å løpe mer enn to personer uten at det går på bekostning av smittevernreglene. 

– Det hadde vært svært hyggelig om flere kom og løp med oss. Vi kommer til å starte på Sjøsanden i Mandal lørdag klokka 12. De som ikke har anledning til å være med på Sjøsanden nå på lørdag, kan løpe der de er. Det er utrolig motiverende å vite at det er mange andre som er ute og løper på samme tid rundt i landet, sier Oddveig. 

Løper 100 km i uka

Persen sin satte Oddveig i Skjærgårdsmaraton i fjor hvor hun løp inn som beste kvinne på tida 3.16.26.

– Det var et godt løp, men det var slapsføre og på ingen måte optimalt for pers. Jeg ble derfor utrolig godt fornøyd med den tida, sier Oddveig som til helga vil løpe sitt 23. maratonløp. 
Med det treningsgrunnlaget hun har og med en fin løype og gode løpeforhold, mener hun at det bør ligge godt til rette for en ny pers, og håper hun skal klare å komme under 3.10. 
39-åringen fra Varhaug i Rogaland har to barn på 11 og 13 år. Hun løper rundt 100 kilometer i uka, har to intervalløkter der den ene er kortintervaller og den andre langintervaller, og videre én langtur i uka på 20-32 kilometer.

– All annen løping er rolig. Jeg løper til og fra jobb, løper med hunden og når jeg finner tid til det i hverdagen. I tillegg trener jeg styrke to ganger i uka og litt yoga, sier hun, og legger til at yoga er bra både for å stresse ned og for å få en god tøyeøkt.

– Vi løpere er ofte alt for lite flinke til å tøye. Yoga som trening er derfor gull verdt, sier hun.

Er du ikke påmeldt Kondisløpet, kan du lese mer om løpet og melde deg på en av distansene her.

LES OGSÅ: Jessheim vintermaraton avlyst