Til vanlig løper hun 4-5 ganger i uka. Sara løper før jobb på morgenen, og til vanlig er turene på 6-7 kilometer. De kan bli kortere eller lengre alt etter hva hun har lyst til der og da. 

– Det har jeg drevet med i mange år. Langturene blir sjelden over 10 kilometer, men nå har jeg bestemt meg for at det skal være klokka som bestemmer framover. Det blir spennende å se hvordan treningen blir da, sier Sara, og legger til at hun vanligvis har svært lite opplegg og planer annet enn å faktisk komme seg ut. 

– Jeg kjøpte treningsklokka mi i august, og har nå lyst til å teste den ut litt over tid. Kjærligheten til duppeditter er nok en stor del av løpingen for meg, innrømmer hun.

Liker best korte intervaller

Treningsuka til Sara består vanligvis av en terskeløkt, en intervalløkt og resten i sone 2. 

– Jeg liker nok korte og mange intervaller aller best som for eksempel 10 x 15 sekunder. De synes jeg er gode og effektive, sier hun.

LES OGSÅ: 52 flotte premier i Kondisløpets romjulsmaraton

Sara pleier å legge inn noen minutter styrke etter løpeturene. Bortsett fra disse, blir det lite annen trening enn løping. 

– Om det er snø, bytter jeg gjerne ut noe av løpingen med langrennsturer, men løping er favoritten, sier hun.

Skal løpe alene

Sara pleier å delta i løp rundt tre ganger i året, og har løpt halvmaraton flere ganger tidligere. Kondisløpets Romjulsmaraton har hun bestemt seg for å løpe den 27. desember, og da skal hun løpe alene. 

– Målet mitt med treningen er å ha det bra i hverdagen så lenge jeg lever. Jeg føler løpingen gir meg en super start på dagen hver dag. Jeg blir opplagt og føler meg frisk. Jeg er også aktiv på Instagram, og synes det er veldig trivelig å holde kontakt med andre mennesker rundt i verden som er opptatt av løping, sier Sara som kan nås på Instagram som @Sara_morningrunner

Her kan du lese mer om Kondisløpets Romjulamaraton og melde på løpet.