Du kan melde på en eller flere av grenene løping, sykling eller langrenn. Melder du på løping, kan du registrere både antall løpte kilometer og gåturer. Går du for eksempel én kilometer til bussen eller toget, så teller denne like mye som om du tilbakelegger den i treningsklær. Om du melder på langrenn, registrerer du både rulleskiturer og langrennsturer på snø.

Det er ikke lov å bruke el-sykkel i konkurransen eller å telle antall kilometer på ski i alpinbakken.

Når du melder på konkurransen vil du få en lenke til din registreringsside hvor du skal oppdatere resultatet ditt. Oppdateringen kan du gjøre så often du vil enten du vil gjøre det etter hver treningstur eller du vil samle opp og oppdatere resultatet ukentlig eller månedlig. Har du løpt og gått for eksempel 20 kilometer den første uka, skriver du inn dette. Om du også løper og går til sammen 20 kilometer neste uke, oppdaterer du resultatet ditt med 40 kilometer. Det er sum antall kilometer hittil i år du skal legge inn i resultatlista. 

Resultatlistene oppdateres fortløpende

Du måler antall kilometer enten med en app eller treningsklokke. For hver gang du oppdaterer resultatet ditt, blir også resultatlista for konkurransen oppdatert. Selv om vi ikke har premier til de som klarer å sanke flest kilometer, håper vi at det å følge med på hvordan en hevder seg på resultatlista kan være motiverende og bidra til at det blir lettere å komme seg ut på treningsturer gjennom året. 

Oslo Maraton 2014 - maraton
Treningsklokke: Om du ikke har treningsklokke, kan du laste ned en app til mobiltelefonen din som kan måle distansen du tilbakelegge. Det finnes flere gode gratisalternativer å velge blant. (Illustrasjonsfoto: Bjørn Johannessen)

Det kan være lurt å ikke bli alt for ivrig slik at en pådrar seg skade. Om du som følge av konkurransen finner ut at du ønsker å øke treningsmengden i forhold til tidligere, må du huske på å øke gradvis. Den eneste grunnen til at vi ikke premierer vinnerne i denne konkurransen, er nettopp fordi vi er redde for at premiejaget vil øke faren for at noen presser seg mer enn det de har godt av. 

Isteden har vi mange flotte uttrekkspremier. Der alle som klarer å tilbakelegge minst 400 kilometer gjennom året innen den idretten de er påmeldt, blir med i trekningen av mange flotte premier. Om du i tillegg melder på med Team Kondis som lag, blir du med i trekningen av ekstrapremier fra Teamkondis.no

Påmeldingen åpner snart

Påmeldingen til kilometersankingen åpner snart. Inntil videre kan du holde oversikt over hvor mange kilometer du har tilbakelagt. Alt du har samlet av kilometer i 2023 teller i konkurransen, også det som er samlet opp før du melder på. 

Følg med på Kondisløpets nettside og på Kondis.no for mer informasjon. 

Janicke Bråthe
Motivasjon: Med et treningsmål som strekker seg gjennom hele 2023, håper vi det blir lettere for alle å opprettholde kontinuitet i treningen sin. (Illustrasjonsfoto: Bjørn Johannessen)