– Jeg trives godt med å sanke høydemeter i en flat kommune som Elverum. Det gjør det bare ekstra utfordrende, forteller Line Viola som har satt seg som mål å sanke minst 2000 høydemeter i løpet av september mens konkurransen pågår.

Kondisløpets høydemetersanking er et virtuelt løp som kan løpes hvor og når du vil i løpet av september. En må melde på før 1. oktober og registrere høydemetrene en har klart å sanke innen 5. oktober. Alle som sanker minst én kilometer blir med i trekningen av flere par løpesko, treningsklær og bøker. Det er også løpesko i premie til beste mann og kvinne.

Konkurrerer mot fjellfolk

Flere av deltakerne bor på Vestlandet og med fjell og høydemeter i umiddelbar nærhet, men det gjør ikke Line Viola. Hun lar seg ikke skremme av den grunn. Hun har satt seg et mål som er realistisk ut ifra hvor hun har bosatt seg. 

– Jeg har litt ekstra fokus på hvor jeg løper, slik at jeg prøver å få med flest mulig høydemeter på turene mine. Jeg trives med å trene i bakker. Jeg føler det gir mer følelse av mestring når bakketreningen er ferdig enn om jeg har løpt en rolig tur på flata, sier Line Viola, som også var med da Kondisløpet arrangerte kilometersanking i juli. 

– Det var en utfordring jeg likte godt og som bidro til at jeg pushet meg litt ekstra, sier hun.

Trener 5-6 ganger i uka

Det blir ofte fem til seks løpeturer i uka.

– Jeg prøver å få til en langtur, én-to intervalløkter, én asfalttur og noen rolige turer i skogen. Målet mitt er minst 40 kilometer i uka, og ligger ofte over det, sier Line Viola som begynte å løpe så vidt i 2020, og har trent mer strukturert siden 2021. 

– Mitt neste mål er å melde på et maratonløp eller halvmaraton, men det frister også med et motbakkeløp, sier den løpeglade jenta. 

LES OGSÅ: Enda flere premier i Kondisløpets høydemetersanking