Berlin Marathon har aldri vært kjent for å ha en særlig kupert løype med mange høydemeter. Dette er et maratonløp med flat profil, der fart og en flott by-sightseeing er det vesentligste.

– Maratondistansen er lang. Jeg både gruer og gleder meg, sier en forventningsfull Harald noen dager før start. 

Tidligere har han løpt halvmaraton i Trondheim Maraton og den fulle distansen i Kondisløpet. Han er også ivrig deltaker i parkrun og terrengkarusellen i Trondheim.

– Alle distanser til og med halvmaraton er gøy. Helmaraton er langt, ja, ler han. 

Her kan du lese mer om og melde på Kondisløpets høydemetersanking.

Ikke endret treninga

Harald har ikke endret treningen etter at han meldte på Kondisløpets høydemetersanking. 

 – Jeg trener fire til fem ganger i uka. På mandagene trener jeg baneløp med bedriftsidretten. Her løper jeg fra 800 til 5000 meterdistanser. På tirsdager løper jeg intervaller med Kondistreninga Trondheim. På torsdager er det terrengkarusell, på lørdag parkrun og på søndag blir det gjerne en rolig langtur på 10-15 kilometer, forteller han, og legger til at det pleier å bli rundt 30-40 kilometer i uka. 

Mål å holde formen ved like

I Kondisløpets høydemetersanking er det løpesko i premie til beste kvinne og mann, men det er også mange løpesko, treningsklær og bøker i premier som trekkes blant alle de andre deltakerne.

– Målet mitt med deltakelsen er å få litt ekstra motivasjon til å trene, slik at jeg kan holde formen ved like. Jeg har slitt litt med å komme opp i form igjen etter en akillesskade for ett år siden, sier han.

Etter Berlin Marathon 25. september skal Harald løpe Royal Parks Half Marathon den 9. oktober.

– Et annet mål jeg har er å rekke å løpe 100 parkrun innen utgangen av desember, sier han.

LES OGSÅ: Se alle premiene i Kondisløpets høydemetersanking