En god motbakkeøkt, enten det er en rolig løpetur i kupert terreng eller motbakkeintervaller, kjennes umiddelbart på muskulaturen i beina og setet. Økta er god både for det mentale og fysiske. Du bygger muskler og fysisk utholdenhet. Samtidig må du grave litt dypere, og ta deg litt mer ut enn du gjør på flat mark. Når du seinere skal ut på en lettere løpetur, blir det nesten som å fly avgårde på springfjærer. 

Motbakketrening er som kinderegg. Du får både styrke, kondisjon og mental trening i en og samme økt. 

For å gjøre denne styrketreningen enda morsommere, har Kondis etablert en høydemetersankekonkurranse i sommer. Kondisløpets høydemetersanking starter allerede i juli og strekker seg ut september. Alle som klarer å sanke minst 2000 høydemeter, blir med i trekningen av flotte premier.

Dette kan du vinne

Saucony ENDORPHIN PRO 2
10 par løpesko: Det trekkes ti par løpesko blant de som klarer å sanke minst 2000 høydemeter i løpet av de tre månedene konkurransen pågår. Det er fem par fra Sucony, to fra Hoka og tre fra Mizuno. 

 

I tillegg bidrar Sportsmaster med to gavekort på 500 kroner, Pressio med fem kompressjonstightser, og Kondis med to Craft refleksvester fra Team Kondis sin profilbutikk. 

Slik gjør du det

  • Her kan du lese mer om løpet og melde på
  • Etter påmelding mottar du en bekreftelse på e-post med en lenke til din resultatside. Denne trykker du på for å legge inn resultatet ditt. 

Når du oppdaterer resultatet er det totalsummen så langt i konkurransen du hele tida skal legge inn. Du bestemmer selv hvor ofte du oppdaterer resultatet ditt i perioden. Vi anbefaler å gjøre det ofte. Det er alltid moro å se hvordan en hopper oppover på resultatlista hver gang totalsummen oppdateres. 

Resultatlista oppdateres automatisk når din totalsum oppdateres. 

Det lønner seg å melde på med Team Kondis som en del av lagsnavnet. Refleksvestene nevnt over, trekkes blant de som er påmeldt med Team Kondis som lag. For å være med i trekningen av disse er det nok å være påmeldt. Du trenger ikke å registrere en eneste høydemeter.

SE VIDEO: Kondistrener Sol Haugen anbefaler å styrke beina med motbakkeintervaller (K+)